חשוב לשמור על בטיחות הילדים בבית כאשר אנחנו יוצאים עם הילדים מחוץ לבית, אנחנו פעמים
רבות מנסים לשמור ולהשגיח עליהם הרבה יותר מאשר בבית. החשש שלנו מנדנדות שבורות בגני המשחקים, ממדרגה עקומה או מנוזל מחליק הוא הרבה יותר משמעותי כאשר אנחנו בחוץ.
למרות הרצון העז לשמור על הילד מהעולם, חשוב מאוד שנזכור שרוב התאונות קורות לילדים דווקא בתוך כותלי הבית שלהם. חשוב לשמור על בטיחות הילדים בבית המגורים, ולהקפיד שהוא יהיה מותאם עבורם. התאמת בית המגורים עבור תינוקות דורשת ויתורים ושינויים מסוימים, בעיקר כאשר התינוק מתחיל לזחול ולפתח שליטה מוטורית בידיים.
איך נוכל לעצב מטבח בטוח עבור תינוקות
אחד החדרים עם פוטנציאל התאונות הגבוה ביותר עבור תינוקות הוא המטבח. מטבחים נבנים פעמים רבות מתוך מחשבה פונקציונלית בלבד, ולשימושם של מבוגרים. מאחר וכיום מטבחים רבים בנויים בחלל אחד עם סלון הבית, הסכנה שהתינוק יגיע למטבח וייפגע גדלה פי כמה. הדרך לעצב מטבח בטוח עבור תינוקות היא בעזרת מספר דגשים שיש לשים אליהם לב:
חסימת מגירות וארונות: הנטייה של תינוקות וילדים קטנים היא לחקור את העולם שמסביבם. מסיבה זאת, גם אם תבקשו מהם עשרות פעמים לא לפתוח ארונות או מגירות, הם ככל הנראה לא יקשיבו לכם. מאחר והארונות במטבח עלולים להכיל סירים כבדים ומוצרים שעשויים לפגוע בהם, חשוב מאוד לחסום אותם ואת המגירות. תוכלו לחסום אותם בקלות בעזרת מספר גומיות חזקות, או בעזרת מנגנוני נעילה שונים. אפילו רכישה של ארונות עם סגירה מגנטית תקשה על הפתיחה שלהם ותשפר את בטיחות המטבח.
טיפול במוצרי חשמל: כאשר אתם עובדים במטבח עם מוצרי חשמל, חשוב מאוד שהם יהיו רחוקים ככל הניתן מהתינוק. בשום אופן אל תושיבו את התינוק על השיש לידכם כאשר אתם מבשלים, גם בגלל הסיכון לנפילה, וגם בגלל הסיכון שינסה לגעת ולשחק עם מכשיר חשמלי שיפגע בו. נסו לחבר את מוצרי החשמל לשקעים גבוהים, מה שימנע מהילד למשוך ולהפיל את מוצרי החשמל.
אחסון סכינים: הקפידו לאחסן סכינים וכלים חדים הרחק מהישג ידו של התינוק. זכרו שהנטייה של תינוק היא להכניס כל דבר אל תוך פיו, ולכן אפילו מזלג יכול לגרום לו לפציעה.
למדו את הילד לעשות שימוש בטוח במטבח
טיפול במטבחים והכנתם לתינוק היא אמנם חשובה, אך לאחר שהילד מתבגר המשימה הופכת להיות כמעט בלתי אפשרית. לא ניתן להרחיק את הילד מכלל הסכנות במטבח, ולכן ישנה חשיבות רבה לכך שתלמדו אותו כיצד להשתמש בצורה נכונה בכלים השונים. לעיתים קרובות, הרחקה מוגזמת ומניעת סיכונים יוצרות אצל הילד דחף וסקרנות גדולה בנוגע למטבח, וחוסר ידע בנוגע לכללי הזהירות. נסו לתת לילד לעבוד אתכם במטבח, הסבירו לו על הכלים השונים ותנו לו להתנסות בסביבה מבוקרת ותומכת, וכך תשפרו משמעותית את בטיחותו גם בעתיד.
Comments